Print this page 03-09-2018
IEPT20180207, GEU, Moscow Confectionery Factory v EUIPO
Ireland Ef727 Yoga D1e9d Dames Parajumpers Gobi Zwart Pw18vq4

Merkenrecht. Tijd Te Koop Beperkte Goedkoop Jongens Online Moncler xqp6XIBeroep tegen inschrijving van beeldmerk van Roshen (links) voor snoep. Moscow Confectionery Company had oppositie ingesteld op grond van haar ouder merk (rechts) voor de waren in klasse 30, snoep. In een uitspraak van dezelfde dag, maar met een ander door Roshen aangevraagd beeldmerk oordeelt het Gerecht in het voordeel van de Moscow Confectionery Company. In onderhavige zaak volgt het Gerecht Moscow Confectionery Company niet.

 

Het beroep faalt. Naar het oordeel van de Kamer van Beroep  was ‘crabs’ in het aangevraagde merk het onderscheidende element, onder meer omdat ‘crabs’ geen gebruikelijke naam is voor een snoepje en omdat het een centrale positie inneemt in het beeldmerk. Dit oordeel is volgens het gerecht juist.  Daarentegen is het dominante element van het oudere merk de afbeelding van de rivierkreeft. Daarnaast zijn, onder andere, de rivierkreeften op het aangevraagde merk willekeurig geplaatst, terwijl de rivierkreeften op het oudere merk op een geordende manier zijn weergegeven. Ook zijn de rivierkreeften op het oudere merk realistischer weergegeven dan de rivierkreeften op het aangevraagde merk. Door deze vergelijkingen komt het Gerecht tot de conclusie dat de merken visueel gezien slechts in geringe mate overeenstemmen. In zijn totaliteit stemmen de merken slechts in geringe mate overeen.

 

De Moscow Confectionery Company kan zich niet beroepen op een hoge mate van onderscheidend vermogen van het oudere merk, nu het bestaan daarvan niet voldoende aannemelijk is gemaakt. Er is geen sprake van verwarringsgevaar, zelfs niet voor waren die identiek zijn aan elkaar.

 

T-795/16 – ECLI:EU:T:2018:73 

Terug
For Film Code Promo Jas Parajumper F7379 38db1 Juliet qwOz5ZyP